Vzletišča

OBVESTILO VSEM PILOTOM
Zaradi bližine letališča v Prečni je letenje in pristajanje iz vzletišča Straški hrib omejeno. Priložena je skica, kje se ne sme leteti in pristajati. Za vse informacije pokličite na tel.:031 379628-Poldi ali 041 294626-Duli.

V neposrerdni bližini Dolenjskih Toplic imamo dva vzletišča,
Vzletišče POGORELEC (Sedlata gorica), ki leži v smeri Podturn na nadmorski višini 816m severovzhodna lega, od kjer je zelo lep pogled po dolini reke Krke ter Novemu mestu. V lepem vremenu vidimo Snežnik na primorskem, Kamniške Alpe in tja do Medvednice nad Zagrebom.

Vzletišče Pogorelec (Sedlata gorica)

Vzletišče PETER (Straški hrib), ki leži v smeri Dolenje polje na nadmorski višini 464m jugovzhodna lega s pogledom po Topliški dolini, proti Ljubnu v ozadju pa Gorjanci

Vzletišče peter na Straškem hribu

Prostor za pristajanje iz vzletišča  Pogorelec leži med Podturnom in Sela pri Dolenjskih Toplicah na nadmorski višini 175m višinska razlika med startom in pristankom je 642m, zelo dobro je viden iz samega vzletišča. Parkiramo takoj ob glavni cesti Dolenjske Toplice-Podturn.

Pristajalni prostor iz vzletišča Pogorelc

Prostor za pristajanje iz vzletišča Peter pa leži takoj za silosom v smeri proti Straži na nadmorski višini 181m višinska razlika med  startom in pristankom  je 283m. Na tem območju parkiramo med asfaltno cesto in želežniško progo vzdolž cele parcele, padala pa zlagamo nasproti vetrne vreče v vogalu parcele (po dogovoru z lastnikom parcele).

Pristajalni prostor iz vzletišča Peter

 

KPL Kanja Dolenjske Toplice